torsdag 3 maj 2012

Textilfabriken

Nu har vi äntligen flyttat in till närmaste staden, som är London. Det var större än vad vi trodde. I London finns det många olika arbeten, bageri, textilfabriker och många mer.
Jag och min syster Isabella fick båda jobb i staden, i textilfabriker. Men vi fick jobb i två olika textilfabriker men som tur är så ligger dem nära varandra.
Jag arbetar tillsammans med många olika människor som är väldigt snälla och trevliga. En av dem jag arbetar med kommer från Sverige. Och det landet ligger tydligen inte så långt bort från England.

Idag kom vi in på ett intressant ämne som vi började prata om. Vi började diskutera om,
hur England har blivit så stort. Vilka förutsättningar England har.
Jag sade att England har kapital som de har fått genom handeln, bland annat triangelhandeln. Det är en handel som går ut på att skeppen aldrig ska gå tomma. Skeppen åker från England med gevär, krut, tyger och sprit till Afrika. I Afrika byter vi det mot slavar som vi sedan skeppar till Nordamerika. I Nordamerika byter vi slavarna mot socker, tobak och bomull. Sedan åker vi tillbaka till England.
Vi har också mycket naturresurser som till exempel trä, en del av det har vi fått från handeln. England har även mycket arbetskraft. Och det har vi fått tack vare ett vaccin som gör att färre dör och vi har ett växelbruk i jordbruket. Så det behövs inte lika många som jobbar där. Vi har också bra teknik, många av textilfabrikerna är mekaniska. Vi har också en bra samhällsorganisation. Vi har inte ett skråväsende som kontrollerar de olika yrkesgruppena.
Och vi har också väldigt hög utbildning här i England.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar